aktivna lepoglavska mladež

FOTO Leopoglavski 'Idemo na PRC' na Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih istaknut kao primjer dobre prakse

Objavljeno: 11.12.2017. 16:34

Zadnja izmjena: 11.12.2017. 16:42

Proteklog se vikenda u Samoboru održala Nacionalna konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske koja je na jednom mjestu okupila stotinjak sudionika iz više od 40 savjeta mladih iz cijele Hrvatske među kojima su bili i predstavnici lepoglavskog Savjeta mladih.

Trodnevnu Nacionalnu konferenciju moderirao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a uz njega su na konferenciji aktivno sudjelovali i dosadašnji predsjednik Savjeta mladih grada Lepoglave Mario Žuliček te članica Martina Lončarek koji su zajedno s kolegama iz drugih savjeta uz kvalitetno mentorstvo, mnoštvo gostiju te primjera dobre prakse iznjedrili brojne zaključke.

Ovogodišnja konferencija bila je kroz panel rasprave i radionice usmjerena ponajviše samim članovima te njihovim iskustvima i praksama koje bi ostali savjeti mladih mogli slijediti pa je iz tog razloga u programu bilo predviđeno predstavljanje dobrih praksi.

- Konferencija je imala za cilj ojačati ulogu savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika. Koristili smo primjere dobre prakse iz raznih dijelova Hrvatske, a posebno me obradovala aktivnost naših predstavnika iz Lepoglave koji su bili među aktivnijim sudionicima kao i činjenica da su organizatori u uvodnom dijelu konferencije kao jedan od predstavljenih primjera dobre prakse iskoristili onaj lepoglavski, popularnu inicijativu „Idemo na PRC“ – kazao je Kovač.

Nacionalna konferencija savjeta mladih RH održana je u organizaciji Savjeta mladih Grada Samobora i Udruge gradova, a detaljni zaključci konferencije naknadno će biti objedinjeni te prezentirani svim dionicima politika za mlade u Republici Hrvatske kako bi u konačnici doveli do konkretnih rezultata.

Komentari