ne ukida se socijalna naknada

Lepoglava do sada na javnim radovima zaposlila više od 140 ljudi

Grad Lepoglava

Objavljeno: 15.07.2018. 11:05

Zadnja izmjena: 15.07.2018. 11:05

Grad Lepoglava aktivno se s pokretanjem programa javnih radova uključio u njegovu provedbu te o tada kroz navedeni program zaposlio više od 140 građana. Riječ je o građanima iz skupine teško zaposlivih građana koji se niz godina nalaze na burzi te svoju egzistenciju osiguravaju kroz socijalnu naknadu. 

Nedavno je na javnim radovima, u okviru gradskog programa "Gradim grad - Program inkluzivnih javnih radova u Lepoglavi", a u suradnji s HZZ-om, zaposleno pet novih radnika koji su raspoređeni na poslove održavanja komunalne infrastrukture i zelenih površina, a ovih dana rade i na pripremi manifestacije Lepoglavski dani.

- Ovo je primjer kako se proaktivno socijalna politika može manifestirati kao direktna skrb za same građane. Ujedno, ova mjera pomaže njenim korisnicima da se resocijaliziraju i ponovno vrate na tržište rada. U Gradu Lepoglavi svjedoci smo primjera da su uključeni u javne radove, nakon njihova završetka, pronašli posao što nas izuzetno veseli budući da je to jedna od primarnih stvari zbog koje sudjelujemo u ovom programu – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač.

Ne ukida se naknada

Grad Lepoglava je za zapošljavanje petero radnika na javnim radovima ostvario potporu u iznosu od 149.178,60 kuna. Tijekom šest mjeseci, koliko traju ugovori o radu, radnici će primati minimalnu plaću. Novina je da im se u tom periodu neće ukidati socijalna naknada.

- Već sam dugi niz godina na burzi. Posao sam tražio, ali ga nije bilo. Sad sam zaposlen u Gradu i jako sam zadovoljan– otkrio je Goran Botković, jedan od petero radnika zaposlenih na javnim radovima u Gradu Lepoglavi.

- To što je naš Grad uređen, možemo zahvaliti i ovim ljudima koji marljivo rade i potvrđuju da zavrjeđuju priliku raditi i sami zarađivati za svoju egzistenciju – zaključio je Kovač.

Komentari