Sufinanciranje projekta

LEPOGLAVA Dobiveno dodatnih 309 tisuća kuna potpore za projekt energetske obnove zgrade gradske uprave

Objavljeno: 23.09.2019. 13:22

Zadnja izmjena: 23.09.2019. 13:22

I dok traju intenzivni radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave u Lepoglavi, u Grad Lepoglavu stigla je još jedna dobra vijest vezana za navedeni projekt vrijedan više od milijun kuna.

Naime, nakon potpore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji kroz program "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" sufinancira energetsku obnovu zgrade s 609.tisuća kuna, za navedeni projekt stigla je i potpora Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 309 tisuća kuna.

- S ovih dodatno dobivenih nešto više od 300.000 kuna u velikoj smo mjeri smanjili učešće Grada Lepoglave u financiranju energetske obnove zgrade gradske uprave. Sredstva koja su kroz smanjenje našeg učešća ostala u gradskom proračunu moći će se koristiti za druge razvojne projekte i programe. Na ovaj način nastavljamo našu dobru praksu osiguranja sredstava za realizaciju gradskih projekata i programa iz drugih izvora financiranja, a koju provodimo zahvaljujući našem znanju i kapacitetima da to učinimo – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari