Lepoglava dogovorila suradnju sa slovenskom općinom Šentjerner

Objavljeno: 14.06.2012. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: lepoglava.net

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić primio je uvažene goste iz susjedne Slovenije kako bi im zaželio dobrodošlicu u grad Lepoglavu u kojem se tih dana održavala manifestacija Lepoglavski dani, piše lepoglava.net

Gosti predvođeni načelnikom općine Šentjernej Francom Hudoklinom i predstavnicom Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Nevom Kovačič stigli su u Lepoglavu kako bi razgledali grad i upoznali se s njegovim znamenitostima, ali i sudjelovali u kulturno-zabavnom programu održanom u povodu Lepoglavskih dana.

Naime, na terasi restorana Ivančica nastupila je dječja folklorna skupina Krog Maribor, Makedonsko kulturno društvo Biljana Maribor i Kulturni centar Primoža Trubarja Šentjernej, Arapsko kulturno društvo Maribor te duo na gitari Magdalena Banfić i Lana Srednoselnik.

Susret je održan na inicijativu Međunarodnog društva prijatelja iz Višnjice i njegove predsjednice Milke Knežević. Društvo je to koje redovito njeguje dobre odnose s prijateljima i partnerima iz Slovenije. Prijam kod gradonačelnika ujedno je bio prigoda za razgovor o smjernicama za buduću suradnju grada Lepoglave i općine Šentjernej.

Komentari