Zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave i dugogodišnji aktivist u sektoru mladih Hrvoje Kovač, odlukom Agencije za mobilnost i programe Europske unije izabran je za jednog od tek devet članova nacionalne delegacije za projekt “Europe Goes Local – Supporting Youth Work on Municipality Level”.

Veliko je to priznanje za Grad Lepoglavu i njenog drugog čovjeka. Radi se o jednom od najvećih europskih projekata u području rada s mladima kojim se želi pružiti stručna podrška radu s mladima na lokalnoj razini, a u koju su uključene 22 nacionalne agencije iz isto toliko zemalja Europske unije kao i pet raznih europskih ustanova i inicijativa od Europske komisije do Vijeća Europe.

Kovač će, s još devet kolega, tijekom ove i iduće dvije godine biti mentor jedinicama lokalne samouprave koje su izabrane na javnom pozivu od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a koje će razvijati vlastite kapacitete pri uspostavi i unaprjeđenju lokalnih sustava rada s mladima.

 - Veliko je ovo priznanje, ne samo meni osobno već i našoj Lepoglavi koja je pokazala da zna kako raditi s mladima i razvijati njihov društveni potencijal. Kroz ovaj projekt nastojimo podržati prepoznavanje i poboljšati kvalitetu rada s mladima kao važan dio lokalne politike prema mladima, a istovremeno težimo osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini. Razviti ćemo strategije i konkretne mjere kojima će nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ podržavati rad s mladima u budućnosti, a time će se direktno pridonijeti razvoju rada s mladima kroz europsku suradnju u području mladih – kazao je Kovač.

Ključne riječi: hrvoje kovač, lepoglava, Lepoglava,

Komentari

29.08.2019. 08:46h Zadnja izmjena: 29.08.2019. 08:47