na mjestu nekadašnje škole

LEPOGLAVA Kamenica dobiva novi vatrogasno-društveni dom

Objavljeno: 06.11.2019. 15:17

Zadnja izmjena: 06.11.2019. 15:26

U nazočnosti gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Mjesnog odbora Kamenica u Kamenici je potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju budućeg vatrogasno-društvenog doma.

Ugovor su na mjestu na kojem će biti izgrađen novi vatrogasno-društveni dom potpisali predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica, Zorislav Rodek i direktorica projektantske tvrtke CUBUS d.o.o. iz Varaždina, Valentina Fištrek. - Potpisivanjem ovog ugovora radimo značajan korak u realizaciji projekta izgradnje vatrogasno društvenog doma neophodnog Kamenici. Nastavak je to ulaganja u razvoj i uređenje ovog najstarijeg naselja na području Grada Lepoglave koje će izgradnjom doma dobiti prostor za provedbu brojnih društvenih aktivnosti, a vatrogasci novi funkcionalni prostor neophodan za svoj rad. Predložit ću da se već iduće godine krene s rušenjem stare zgrade i prvom fazom građevinskih radova – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je Grad Lepoglava osigurao potrebnih 67.500 kuna s kojima će financirati izradu projektne dokumentacije koja je predmet potpisanog ugovora.

U planu je rušenje postojeće derutne zgrade nekadašnje škole odnosno društvenog doma na čijem će mjestu, u centru Kamenice, biti izgrađen novi vatrogasno-društveni dom. Adaptacija postojeće zgrade odbačena je kao mogućnost zbog njene složenosti i velikih troškova.

Komentari