Lepoglava kandidat za "Europski grad sporta 2015."

Objavljeno: 24.10.2014. 16:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/lepoglava kandidatura europski grad sporta

European Capitals of Sport Association (ACES Europe) prihvatio je kandidaturu grada Lepoglave za prestižni europski naslov "Europski grad sporta 2015." te je na današnjoj konferenciji za novinare u Lepoglavi rečeno kako imaju velike šanse za osvajanje ove titule.

Proglašenje Europskog grada sporta za 2015. godinu održat će se u Bruxellesu 19. studenog.

- Zadovoljni smo obranom kandidature te vjerujem kako smo komisiji ACES Europe demonstrirali kako je mala Lepoglava zapravo veliki sportski grad. Kandidatura za ovaj naslov priznanje je prije svega svim sportašima i sportskim djelatnicima u Lepoglavi, ali i našim nastojanjima da naš grad učinimo zdravim gradom, kroz ulaganja u sportske objekte i programe, koji se ne odnose samo na vrhunski sport, već prije svega na školski sport i rekreacijske programe. Stoga se s punim pravom nadamo kako ćemo slijedećeg mjeseca u Bruxellesu preuzeti zastavu i naslov Europski grad sporta – naglasio je Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika Lepoglave.

Komisija ACES Europe, na čelu s generalnim tajnikom ove neprofitne asocijacije Hugom Alonsom, ovog je tjedna obišla objekte sportske infrastrukture u Lepoglavi, pričem su članovima komisije posebno predstavljeni i razvojni planovi Grada Lepoglave vezani uz sport i rekreaciju.

- Lepoglava veliku pozornost posvećuje upravo sportu i zdravom životu građana. Vidjeli smo uređene sportske dvorane i igrališta, vidjeli smo kako sportske udruge vrijedno rade i promoviraju sport i zdravi život, a uz nogomet i rukomet, ovdje se dobro razvijaju i takozvani mali sportovi, primjerice, kuglanje i karate. Posebno smo zadovoljni i s najavljenim budućim ulaganjima u uređenje sportsko – rekreacijskog centra u vrijednosti od čak 2,7 milijuna eura – istaknuo je na konferenciji za novinare generalni tajnik ACES Europe.

Zadovoljstvo zbog uspješne obrane kandidature Lepoglave za Europski grad sporta istaknuo je i Berislav Čižmek iz konzultansko – lobističke tvrtke CBBS, koji je pritom naglasio kako upravo sportom naša zemlja može biti konkurentna u Europi.

- Vjerujem da će slijedeća godina biti dobra godina godina za sport u Lepoglavi i da će ovaj grad dobro iskoristiti priliku i za potvrđivanje te prepoznatljivost u mreži europskih gradova sporta, koji su primjer dobre prakse u popularizaciji sporta i zdravog života – rekao je Hugo Alonso.

U Lepoglavi se nadaju kako će ponijeti titulu Europskog grada sporta te tako postati djelom mreže u kojoj je već stotinjak europskih gradova koji sport prepoznaju kako važan čimbenik društvene integracije.

{gallery}lepoglava kandidatura europski grad sporta{/gallery}

Komentari