u gradu antaliji

Lepoglava među 48 zemalja koje su se predstavile na jednom od najvećih turskih kulturnih događaja

Objavljeno: 16.10.2019. 08:31

Zadnja izmjena: 16.10.2019. 08:35

Na poziv Veleposlanstva Turske u Republici Hrvatskoj, protekli je tjedan delegacija Grada Lepoglave boravila u Antaliji u Turskoj gdje je sudjelovala na „4. Kaleiçi Old Town Festivali“ koji je na jednom mjestu okupio preko 250 predstavnika gradova iz 48 zemalja svijeta

Radi se najvećem kulturnom događaju u Antaliji u formi uličnog festivala na kojem se predstavljaju gradovi iz čitavog svijeta koji su na listi UNESCOa. Lepoglavsku je delegaciju u Turskoj predvodio zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač. U radnom dijelu ovog međunarodnog festivala UNESCO gradova lepoglavsku je delegaciju pratio i Veleposlanik Republike Hrvatske u Turskoj Hrvoje Cvitanović koji je kao dio hrvatske delegacije sudjelovao na sastancima s predstavnicima gradova Muratpaşa i Antalija te zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Kovačem na sastanku s Guvernerom Antalije.

Lepoglava se na festivalu predstavila kroz prizmu UNESCOa i bogate kulturne baštine utkane u lepoglavsku čipku, sudjelujući na interaktivnom Forumu pred svim sudionicima. - Ukazana nam je neizmjerna čast da na preporuku i poziv Veleposlanstva Turske u Hrvatskoj sudjelujemo na ovom festivalu UNESCO gradova, a kolegama iz brojnih država i gradova predstavili smo tek dio naših posebnosti, prikazali način izrade i vrijednost lepoglavske čipke kao i dio atmosfere Međunarodnog festivala čipke – izjavio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Komentari