OPĆA SIGURNOST

Lepoglava najsigurnija u Varaždinskoj županiji i jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj

Objavljeno: 20.07.2020. 18:43

Zadnja izmjena: 20.07.2020. 18:45

Prema statističkim podacima Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih voda, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Hrvatske vatrogasne zajednice za posljednje četiri godine, Grad Lepoglava najsigurniji je grad u Varaždinskoj županiji te jedan od najsigurnijih u Hrvatskoj.

Kad se govori o sigurnosti, u prvom se redu misli na opći kriminalitet (krađe i sl.) kojih je u Lepoglavi bilo svega 1,57 na 1000 stanovnika. Isto toliko ima i Ivanec dok nešto slabije rezultate imaju Novi Marof (1,73), Varaždinske Toplice (1,73), Ludbreg (2,46) i Varaždin (2,76).

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave Hrvoje Kovač kratko je izjavio kako su ovo vrlo konkretni pokazatelji koji iznova dokazuju da je Lepoglava mjesto za ugodan i siguran život te dobro i sigurno poslovanje.
- Zajedničkim napornima svih dionika službi sigurnosti, organizacija civilnog društva i odgovornih Lepoglavčana kroz koordinaciju Vijeća za prevenciju kriminaliteta s posebnim zadovoljstvom možemo gledati na naš zajednički rad proteklih godina. Iznova potvrđujemo Lepoglavu kao siguran grad baš kao što smo to potvrdili i 2016. godine na sličnom ovakvom istraživanju. Naravno, ovo je još jedan podsjetnik na obavezu koju mi u Gradu imamo, a koja se tiče stalnih i kontinuiranih aktivnosti kako bismo našim sugrađanima osigurali zaista sigurnu Lepoglavu, zaključuje Kovač.

Osim statistika o broju provala, odnosno kaznenih djela općeg kriminaliteta, analiza je dala i podatke o ugroženosti gradova od poplava i potresa te statistiku učestalosti požara što zajedno objedinjava samu komponentu sigurnosti lokalnih zajednica.

Komentari