novost u lepoglavi

Lepoglava odabrana za točku integracije pilot linije integriranog javnog prijevoza

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.11.2017. 09:22

Zadnja izmjena: 18.11.2017. 09:27

U rujnu iduće godine, zahvaljujući pilot liniji integriranog javnog prijevoza, putnici s područja grada Lepoglave i općine Bednja do Varaždina i natrag mogli bi putovati integriranim javnim prijevozom odnosno kombinirati autobusni i prijevoz vlakom, kupujući pri tom jedinstvenu kartu koja bi bila jeftinija od sadašnjih.

Tu su mogućnost u Lepoglavi, tijekom sastanka s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, najavili predstavnici Varaždinske županije, Darko Levačić i Ante Klečina uključeni u razvoj projekta integriranog javnog prijevoza.

- Cilj nam je uspostaviti efikasno područje integracije, dokazati da nije teško uspostaviti harmonizaciju postojećeg željezničkog prometa i autobusnog prijevoza. Uspijemo li u tome bit će to potvrda da integrirani prijevoz možemo uvesti i u druga područja – istaknuo je Ante Klečina koji je predložio dvije opcije za uspostavu pilot linije. Prva predložena linija je ona od Bednje do Varaždina s Lepoglavom kao točkom integracije, a druga od Trakošćana do Varaždina, također s Lepoglavom kao točkom integracije.

Kako su poručili iz grada Lepoglave, na inzistiranje gradonačelnika Škvarić da i druga područja grada Lepoglave budu dio te linije prijedlog je proširen na liniju s Višnjicom, Žarovnicom i drugim gradskim naseljima kojima prometuju autobusni prijevoznici.

- Potrebno je istaknuti da je riječ o projektu kojem su temelji postavljeni puno ranije, a ne u zadnja četiri mjeseca. Projekt integriranog prijevoza važan je za Grad Lepoglavu jer povećava mobilnost građana  kojima bi se olakšalo putovanje, lako dostupnima postali bi drugi krajevi naše županije i regije, a to znači da bi ostajali živjeti na području svoga grada – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Jedan od sljedećih koraka u stvaranju uvjeta za uvođenja pilot linije je uređenje željezničke stanice u Lepoglavi za prihvat autobusa i putnika, a što bi kroz partnerski odnos, uz pomoć sredstava Europske unije, trebali učiniti HŽ Infrastruktura i Grad Lepoglava. 

 

Komentari