ZA OSJEĆAJ SIGURNOSTI

Lepoglava osigurala maskice za svoje sugrađane, a vatrogasci iz dostavljaju do svakog kućnog praga

Objavljeno: 29.03.2020. 13:20

Zadnja izmjena: 29.03.2020. 13:22

Kako su maskice za lice vrlo su tražena roba posljednjih dana, a a tržištu ih nema, i sva količina koja pristiže iz inozemstva usmjerena je na zadovoljavanje potreba primarno izloženih građana i stručnog medicinskog osoblja u Lepoglavi su se dosjetili kako doskočiti tom probemu.

Stožer civilne zaštite grada Lepoglave u suradnji s tekstilnim tvrtkama na lepoglavskom području organizirao je šivanje nekoliko tisuća maskica za svoje sugrađane.

Prva količina od 2000 maskica izašla je iz pogona lokalnih tvrtki, te će se od danas dijeliti građanima. Podjelu po ulicama, do kućnog praga vrše vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Lepoglave u sklopu svojih redovnih zadataka patroliranja ulicama i naselja na širem gradskom području. Na taj način ne izlažu građane nepotrebnim izlascima i obilaze svako kućanstvo. Maskice se dijele po kućanstvima, a u tijeku je i šivanje novih kojima bi se osigurala mogućnost da svaki građanin ima svoju maskicu.

- Ovom aktivnošću s jedne strane održavamo gospodarsku djelatnost naših tvrtki koje zapošljavaju veći broj naših građana, a s druge strane nastojimo povećati sigurnost i mirnoću šire lokalne zajednice. Zajedničkim naporima svih dionika sustava zaštite i spašavanja, ali i odgovornih poslodavaca te njihovih predanih radnica svi zajedno dajemo svoj obol ovoj epidemijskoj krizi u kojoj smo se našli, reako je načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

"Kao što je vidljivo na lepoglavskom primjeru, radnička klasa, u ovom slučaju radnice, su ti junaci našeg doba koji danonoćno rade kako bi nam pružili onaj osjećaj sigurnosti koji će smanjiti strah i paniku koja je posljednjih dana bila izražena diljem zemlje." poručuju iz Stožera civilne zaštite grada Lepoglave.
- Nemamo riječi zahvale kojima bismo izrekli jedno veliko hvala našim radnicama koje su u svojim pogonima posljednjih tjedana radile na šivanju tisuća i tisuća maskica. Kad ih vidite, zahvalite svakoj od njih i sjetite se da u ovakvim kriznim situacijama u pravilu mali, obični ljudi podnesu najveći teret, zahvalan je na radu svojih sugrađanka načelnik stožera i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

"Maskice će podići osjećaj sigurnosti, ali najbolja borba protiv koronavirusa i dalje je ostanak kod kuće", poručuju iz Stožera civilne zaštite grada Lepoglave.

Komentari