obilazak radova

LEPOGLAVA Ove godine uređeno više od pet kilometara vodotoka

Objavljeno: 22.05.2020. 09:01

Zadnja izmjena: 22.05.2020. 09:03

Povodom završetka ovogodišnjih radova na uređenju vodotoka koje su, u suradnji s Gradom Lepoglavom, pokrenule Hrvatske vode, gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se predstavnikom izvođača radova – direktorom tvrtke Hidroing Danijelom Risekom.

Od početka godine uređeno je više od pet kilometara vodotoka – nešto više od tri kilometra vodotoka rijeke Bednje koja prolazi Lepoglavom te vodotok potoka Višnjica u dužini od dva kilometra.

- Uređenjem vodotoka, posebice na kritičnim mjestima gdje je uslijed obilnih kiša dolazilo do izlijevanja vode iz korita, smanjili smo opasnost od poplava koje su nam posljednjih godina zadavale velike probleme, posebice građanima koji žive u neposrednoj blizini tih vodotoka, ali i vatrogascima koji su im uvijek priskakali u pomoć. Uz smanjenje opasnosti od poplava i šteta koje tom prilikom nastaju, uređenjem vodotoka uredili smo i područja kojima prolaze – naglasio je tom prilikom gradonačelnik Škvarić.

Uređeni su vodotoci potoka na području Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi, na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves i Vulišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj te u Sestrancu i Žarovnici.

Komentari