Lepoglava: Savjet za socijalnu politiku razgovarao i o liftu u Domu zdravlja

Objavljeno: 22.12.2014. 21:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi su se sastali članovi Savjeta za socijalnu politiku - stručnog, savjetodavnog i koordinacijskog radnog tijela Gradskog vijeća Grada Lepoglave, koje je uključeno u rješavanje problematike iz domene socijalne politike.

Zahvaljujući dosadašnjoj proaktivnoj socijalnoj politici Grada Lepoglave briga za socijalno ugrožene građane bila je na visokoj razini, no s početkom rada Savjeta za socijalnu politiku i uključivanja u njegov rad stručnjaka za socijalnu politiku, ona je dobila dimenziju više. Potvrdilo se to i na prvom sastanku, na kojem su članovi Savjeta, uz utvrđivanje daljnjih smjernica rada, razgovarali i o konkretnim problemima tražeći najbolju opciju za njihovo rješavanje.

- Okupili smo na jednom mjestu sve relevantne institucije koje se bave socijalnom skrbi. Već se u startu pokazalo da je jako važno koordinirati zajedničke aktivnosti i utjecati da sustav koji Grad Lepoglava nudi bude komplementaran sa sustavima koje primjerice, nude Centar za socijalnu skrb ili Crveni križ, a da opet sve bude sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi - istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Na sjednici je dogovoreno kako će se analizirati stanje vezano uz socijalne prilike, kako bi se dobila stvarna socijalna slika Lepoglave.

Razgovarajući o konkretnim problemima članovi Savjeta istaknuli su, između ostalog, i potrebu ugradnje lifta u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi te prihvatili prijedlog da se taj projekt prijavi na neki od natječaja i tako pribave sredstva potrebna za njegovu realizaciju.

Zamjenik gradonačelnika osvrnuo se na projekt rada za opće dobro, i istaknuo kako je projekt polučio pozitivne rezultate.

- Prilagođavanjem odluke o socijalnoj skrbi mi ćemo sigurno u narednoj godini omogućiti građanima pravedniji sustav raspodjele socijalne pomoći. Više neće biti moguće da pojedinci, razni lovci u mutnom, "love" novce na račun socijalne pomoći. Kroz stroži i pravedniji sustav Grad Lepoglava će građanima omogućiti bolju socijalnu skrb, zahvaljujući kojoj ćemo još bolje brinuti o onima koji su u našoj zajednici najpotrebniji i najranjiviji – najavio je dogradonačelnik Hrvoje Kovač.

Komentari