uvjeti Unicef-a

Lepoglava se kandidira kako bi stekla hvalevrijednu titulu - 'Grad prijatelj djece'

Objavljeno: 28.11.2016. 19:36

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski koordinacijski odbor akcije 'Grad prijatelj djece' sastao se proteklog tjedna kako bi se članovima predstavilo istraživanje trenutnog stanja po pitanju položaja djece u Lepoglavi.

Istraživanje je objedinjeno u službenom kandidacijskom upitniku od 123 pitanja koja su preduvjet za uspješnu kandidaturu Grada Lepoglave za ovu laskavu titulu.

O upitniku kao i novostima  iz UNICEF-ovog ureda u Zagrebu govorili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i Savjetnica za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća,  Maja Poje.

Zamjenik gradonačelnika je pritom dodao kako je odbor ovim detaljnim upitnikom upitnik dobio uvid u trenutnu situaciju u Lepoglavi kada su u pitanju djeca.

- Izvukli smo zaista puno podataka o djeci iz domene zdravstva, socijalne skrbi, kulture, sporta, slobodnog vremena, a ono važno je kako su to službeni podaci obrazovnih ustanova, vrtića i drugih javnih ustanova poput Doma zdravlja, Centra za socijalnu skrb ili Policijske uprave. Nakon što odbor prihvati ove podatke, upitnik šaljemo u Zagreb i kroz naredno vrijeme očekujemo stručnu komisiju koja će ga provjeriti i odlučiti jesmo li zadovoljili stroge uvjete UNICEF-a koji su postavljeni pred Grad – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Komentari