druženje s prijateljima

Lepoglava se pozdravila s indijskim Veleposlanikom Sandeepom Kumarom na oproštajnoj izložbi

Objavljeno: 13.11.2018. 10:34

Zadnja izmjena: 13.11.2018. 11:05

Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u RH koji je stupio na dužnost u kolovozu 2015., s početkom studenog završio je svoj mandat. Kao svojevrsno opraštanje od Hrvatske, Kumar organizirao je izložbu vlastitih likovnih radova te druženje s prijateljima iz Hrvatske na kojem je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Tijekom protekle tri godine Veleposlanik Kumar uložio je mnogo truda u intenziviranje suradnje između dviju zemalja, a Indiju je svojim brojnim aktivnostima, izložbama, koncertima, predavanjima i obilascima različitih županija i lokalnih zajednica učinio vidljivijom. Svjedoče tome i aktivnosti povodom Međunarodnog dana yoge u Lepoglavi kao i dva službena posjeta Gradu Lepoglavi kojima je Veleposlanik Kumar posebno pokazao kako cijeni dobre partnere.

- Vjerujem u moć moderne, neformalne javne diplomacije koja ne zbližava samo političare, već i „obične ljude“. Lepoglava, njezin gradonačelnik i njegov zamjenik upravo su mi pokazali tu iskrenu prisnost i prijateljstvo „običnih ljudi“ na čemu sam im osobno zahvalan. Sva suradnja i zajedničke aktivnosti između Grada Lepoglave i Veleposlanstva Indije bila su organizirana i provedena na najvišoj razini kvaliteta i partnerstva. Lepoglava u meni ima iskrenog prijatelja – kazao je Veleposlanik Kumar.

Zahvaljujući svojoj otvorenosti u Hrvatskoj je stekao brojne poznanike i prijatelje, a u slobodno vrijeme posvećen je svojoj velikoj strasti – slikanju. Upravo je taj skriveni talent Veleposlanika bio povod da se njegova posljednja službena aktivnost u Hrvatskoj iskoristi kao prilika za druženje s prijateljima koje je stekao u svojoj misiji.

- Neizmjerno mi je drago bilo sudjelovati na svojevrsnom oproštajnom druženju s našim prijateljem Sandeepom koji nam je više puta ukazao čast kad je uključivao Lepoglavu u službene događaje Veleposlanstva. Kao poklon Grada Lepoglave za njegovu sljedeću misiju koja će biti u Irskoj, Sandeepu smo poklonili kišobran s uzorkom lepoglavske čipke koji će mu svakako biti potreban tamo gdje nastavlja svoju diplomatsku službu - rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Komentari