Lepoglava spremna za bogat turističko zabavni lipanj

Objavljeno: 20.05.2011. 09:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Kako se bliži mjesec lipanj, tijekom kojeg će se u Lepoglavi održati Zabavno turistička manifestacija Lepoglavski dani, kraju se privode posljednji organizacijski poslovi.

Predstavljen je bogat program koji nudi mnoštvo razloga da se od 10. do 12. lipnja, posjeti Lepoglava. Što se zabavnog dijela programa tiče, prvog dana Manifestacije, posjetitelje će zabavljati brojni izvođači, gosti popularne zabavno –glazbene emisije «Popevke i štikleci», koju će toga dana Varaždinska televizija snimati u Lepoglavi.

U glazbi i dobrom štimungu uživat će se i tijekom preostala dva dana. Na terasi restorana Ivančica, ali i na gradskim ulicama i u Domu kulture, moći će se zaplesati i uživati u različitim glazbenim kulisama – od domaće, pop, zabavne pa do bluesa i rock glazbe.

Glazbene zvijezde ovogodišnjih Lepoglavskih dana, bit će sastav Prva liga, koji će nastupiti završne večeri.

Usporedno sa zabavnim programom, na lepoglavskim će se ulicama i trgovima odvijat sadržajno bogat sajmeni program. 11. i 12. lipnja, održavati će se 9. sajam turizma, enogastronomije i starih zanata, 3. međunarodni sajam minerala i poludragog kamenja te 3. susreti vina z bregov.

Uz Sajam turizma, enogastronomije i starih zanata, koji već tradicionalno budi zanimanje velikog broja posjetitelja, posebno atraktivan i jedinstven biti će Sajam minerala i poludragog kamenja.

U mnoštvu izloženih primjeraka, po prvi će se puta u Hrvatskoj, moći vidjeti dragocjeni australski opal te opal pronađen u blizini Tuzle, jedinom nalazištu opala u Europi. Trgovi u Lepoglavi, tih će dana, biti tematski, pa će se moći posjetiti Trg čipke, Trg starih zanata, Trg starinskih jela, Trg UNESCO-ve baštine i Trg umjetnika na kojem će za vrijeme trajanja Lepoglavskih dana umjetnička djela stvarati brojni umjetnici.

Posebno zanimljiv biti će nastup Dražena Kuharovića, umjetnika koji umjetnička djela stvara motornom pilom. Što sve očekuje posjetitelje Lepoglavskih dana, podrobnije se može saznati na službenoj Internet stranici manifestacije, www.lepoglavski-dani.com.

I ove godine Lepoglavske dane, uz pokroviteljstvo Grada Lepoglave i suorganizaciju Turističke zajednice Sjeverno zagorje i Turističkog društva Grada Lepoglave, organizira TKIC d.o.o.

Izvor i foto: lepoglava.net

Komentari