Lepoglava sudionicima Poslovno turističke burze predstavila svoju kulturnu baštinu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 26.11.2015. 08:43

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:26

Foto: Grad Lepoglava

Sudionici Poslovne turističke burze – tradicionalnog godišnjeg poslovnog susreta turističkih djelatnika koji se ove godine održava u Trakošćanu, njih stotinjak, nakratko su posjetili Lepoglavu...

U Lepoglavi su im predstavljeni neki od turističkih aduta ovog kraja - Gaveznica - Kameni vrh, lepoglavska župna crkva i samostan, te lepoglavska čipka.

Budući da je prvenstveni cilj burze okupljanje turističke ponude Hrvatske i susjednih zemalja, namijenjene domaćim i inozemnim organizatorima putovanja, Lepoglava je iskoristila priliku da okupljenim turističkim djelatnicima iz područja agencijskog poslovanja, hotelijerstva i ugostiteljstva te sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija, predstavi dio svoje ponude.

Uz informacije o jedinstvenom geološkom spomeniku – Gaveznici i bogatoj povijesti lepoglavske crkve i pavlinskog samostan, okupljeni turistički djelatnici upoznati su i sa samim gradom Lepoglavom.

Osnovne informacije o gradu, uz upućene riječi dobrodošlice, dao im je gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom brojne prednosti i turističke sadržaje Lepoglave.

Dobrodošlicu u Lepoglavu turističkim je djelatnicima poželjela i direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Komentari