U Domu kulture

Lepoglava sudjeluje u Noći muzeja s 'Odjećom u svijetu čipke'

Objavljeno: 22.01.2024. 19:45

Zadnja izmjena: 22.01.2024. 19:45

Foto: Arhiva

Lepoglava će i ove godine sudjelovati u nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja koju Hrvatsko muzejsko društvo organizira po 19. put, te će u petak u Domu kulture posjetitelji moći razgledati izložbe posvećene lepoglavskoj čipki, čije niti će se ispreplitati kroz haljine i umjetničke instalacije.

'Odjeća u svijetu čipke' je izložba na kojoj će biti predstavljeni odjevni predmeti koji su rađeni za festivale čipke tijekom posljednjih 15 godina. Uz izložbu posvećenu modi, posjetitelji će moći razgledati i galeriju Lepoglavske čipke u kojoj se nalaze najveći primjerci lepoglavske čipke. A profinjene niti konca iz kojeg je čipka izrađena te uvećani  motivi lepoglavske čipke, moći će se razgledati u novom galerijskom prostoru, uz izložbu fotografija „Xiaomi 13T serije i lepoglavska čipka“, najavljuju iz Grada Lepoglave.

Program počinje u 18 sati i potrajat će do ponoći, ulaz je besplatan, a organizatori - Turistička zajednica grada Lepoglave, Turističko-kulturno informativni centar i Grad Lepoglava - za posjetitelje su pripremili i prigodnu zakusku.

Komentari