Kapitalna investicija

LEPOGLAVA Traju radovi na uređenju ceste u Žarovnici vrijedni više od 900 tisuća kuna

Objavljeno: 01.08.2019. 08:06

Zadnja izmjena: 01.08.2019. 08:07

U tijeku su radovi na uređenju nerazvrstane ceste NC 1-079 u Žarovnici, na dionici Antekolovići – Huđi.

- Prošle smo godine realizirali 1. fazu u okviru koje je izgrađena cestovna odvodnja, a ove će godine biti postavljen novi asfaltni tepih, uređena bankina te će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija. Uređenjem ove ceste građanima koji žive na ovom području omogućit ćemo nesmetanu komunikaciju što je izuzetno važno znajući koliko je mobilnost danas važna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u društvu predsjednika Mjesnog odbora Žarovnica, Stjepana Vreska obišao radilište.

Obojica su pri tom uputili zahvalu Ministarstvu graditeljstva i ministru Predragu Štromaru na financijskoj potpori ovom projektu vrijednom 923.187 kuna. Naime, Ministarstvo graditeljstva za ovaj je projekt Gradu Lepoglavi dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 391.00 kuna.

- Ovo je kapitalni projekt u Mjesnom odboru Žarovnica. Nakon uređenja ove ceste, koja je bila dotrajala i preuska, mještani će imati nesmetan pristup županijskoj cesti – istaknuo je Vresk napomenuvši da ovo nije jedina aktivnost kojom se u ovoj godini, zahvaljujući Gradu Lepoglavi i partnerima – Hrvatskim vodama, Hrvatskoj elektroprivredi i Županijskoj upravi za ceste, komunalni standard kao i standard života građana na području MO Žarovnica podigao na višu razinu.

Komentari