ADVENT U LEPOGLAVI

FOTO Lepoglava u blagdanskom duhu - Upaljena prva adventska svijeća

Objavljeno: 29.11.2020. 11:27

Zadnja izmjena: 29.11.2020. 11:37

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa, vremena u kojem se vjernici pripremaju za najradosniji blagdan – Božić. Početak adventa paljenjem prve adventske svijeće označen je i u Lepoglavi.

Lepoglavski župnik Nenad Piskač blagoslovio je, a gradonačelnik Marijan Škvarić simbolično upalio prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na platou ispred lepoglavske župne crkve. Taj je prostor Grad Lepoglava, kao i prijašnjih godina, posebno ukrasio u blagdanskom ozračju. Postavljeno je božićno drvo, zasjalo je stotine lampica i drugih prigodnih ukrasa stvarajući pravu božićnu čaroliju.

- Nažalost, ovogodišnji advent obilježit će epidemija virusa COVID-19. Živimo pod epidemiološkim mjerama brinući se što nam donosi sutra. Ta zabrinutost ostavlja traga na građanima te smo odlučili da im ukrašavanjem javnih prostora i stvaranja veselog božićnog ugođaja na tren odvratimo misli od briga i razveselimo ih. To je u ovom trenutku izuzetno važno – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodavši kako je Grad Lepoglava božićne ukrase postavio na cijelom gradskom području.

Komentari