Prema podacima Ministarstva financija

Lepoglava u top 5 malih gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj i svoje najmlađe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.12.2020. 08:41

Zadnja izmjena: 07.12.2020. 08:41

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenjima proračuna u 2019. godini, Grad Lepoglava spada među najbolje gradove u Hrvatskoj kada se gledaju ulaganja u predškolsko obrazovanje i vrtiće, a posredno time i u svoje najmlađe građane, javljaju iz Grada Lepoglave. 

Podatke je obradio specijalizirani portal za praćenje aktivnosti gradova u Hrvatskoj, Gradonačelnik.hr, a prema kojima Grad Lepoglava za predškolski odgoj izdvaja čak 26,12 % svog Proračuna, odnosno 7.926.736 kuna što je svrstava u top 5 malih gradova u Hrvatskoj. Pozitivan trend za Lepoglavčane ovdje ne staje. Naime, Lepoglava je druga u istoj kategoriji malih gradova u Hrvatskoj kada se uspoređuju podaci u odnosu na 2018. godinu iz kojih je razvidno kako je trend povećanja izdvajanja za predškolsko obrazovanje čak 228,75 % veći u 2019. godini nego godinu ranije.

- Završetkom rekonstrukcije i izgradnjom dvaju vrtića na svom području Lepoglava ne samo da je jedinstvena u Hrvatskoj nego zaokružuje priču koju nose naši vrtići. To se primarno odnosi na proširivanje kapaciteta vrtića čime svi klinci sad imaju mogućnost smještaja u „drugi dom“, a posredno se time povećava broj „teta“ koje brinu za naše klince što je otvorilo nova radna mjesta. Ovo je jedna odlična priča razvoja lokalne zajednice koja je sad poprimila i službenu potvrdu kvalitete na državnom nivou – izjavio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dodajmo kako se u vrtićima u Lepoglavi i Višnjici sada može skrbiti o 180 djece kojoj je pružen najviši pedagoški standard, a o kojem će posebnu brigu voditi 26 zaposlenih što je za čak 11 više nego prije rekonstrukcije i izgradnje dva vrtića. – Jedino ulaganje za koje nikad ne pitate koliko košta je ono kad ulažete u djecu jer time direktno ulažete u budućnost – zaključio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Komentari