studentski život

LEPOGLAVA Ugovore o stipendiranju potpisala 34 studenta

Objavljeno: 27.03.2017. 20:15

Zadnja izmjena: 27.03.2017. 20:20

Foto: Lepoglava

Ukupno 34 studenata je potpisalo ugovore o stipendiranju, koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju u iznosu od 500 kuna mjesečno, a 27 njih je to pravo iskoristilo temeljem socijalno – ekonomskog statusa.

Uz to dodijeljene su i četiri stipendije prema kriteriju deficitarnih zanimanja, kao i tri stipendije temeljem ostvarenog uspjeha.

- Kada govorimo o Gradu Lepoglavi govorimo o Gradu koji svoju budućnost i razvoj vidi prije svega u mladim, ali i obrazovanim ljudima. Temeljem toga donijeli smo odluku o njihovu stipendiranju da bi im omogućili završetak fakulteta. Stipendije dodjeljujemo već deset godina i u tom smo vremenu pomogli stotinama studenata za što smo izdvojili milijunske iznose. To je najbolje ulaganje, dobar pravac i mogućnost za razvoj našeg grada – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

S obzirom na to da pred studente nije postavljen nikakav zahtjev od strane Grad već samo onaj o završetku godine odnosno studija, studenti su pozvani da se ipak, u okviru svojih mogućnosti odnosno znanja uključe u pojedine gradske aktivnosti, prije svega u organizaciju manifestacija kao što je Festival čipke.

Komentari