Lepoglava uspjela osvojiti titulu "Europski grad sporta 2015."

Prošlotjedni posjet Komisije ACES Europe Lepoglavi

Objavljeno: 29.10.2014. 13:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Danas je stigla potvrda iz Bruxellesa od European Capitals of Sport Association (ACES Europe) da je Lepoglavi pripala titula "Europski grad sporta 2015."

- Čestitamo na nagradi jer vaš grad je dobar primjer sporta za sve, kao instrumenta zdravlja, integracije, obrazovanja i poštovanja, što su i glavni ciljevi ACES-a Europe. Ovo znači da će grad nagrađen ovom titulom biti prepoznat sljedeće godine kao referentni grad što se tiče sporta u Europi  - stoji u obrazloženju ove organizacije, koje je stiglo u Lepoglavu.

Ovo je veliko priznanje lepoglavskom sportu, sportskim djelatnicima, sportašima i svim gradskim upravama koje su godinama sustavno razvijale sport i rekreaciju u Lepoglavi poručuju iz Grada Lepoglave te čestitaju svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj nagradi.

Svečanost proglašenja kao i preuzimanje titule uz zastavu za 2015. godinu održat će se 19. studenog u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Lepoglava je tako postala djelom mreže u kojoj je već stotinjak europskih gradova koji sport prepoznaju kako važan čimbenik društvene integracije. 

Komentari