PRIGODNA SVEČANOST

LEPOGLAVA Poduzetnicima podijeljeno više od 130.000 kuna bespovratnih potpora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.07.2019. 09:08

Zadnja izmjena: 27.07.2019. 09:09

U gradskoj vijećnici u Lepoglavi su na prigodnoj svečanosti, potpisani ugovori o dodijeli gradskih bespovratnih potpora poduzetnicima za poticanje razvoja malog gospodarstva za što je u gradskom proračunu osigurano ukupno 150.000 kuna.

Najveći su interes poduzetnici pokazali za mjeru dodjeljivanja potpora za sufinanciranje nabavke opreme i inventara za koju je bilo osigurano ukupno 130.000 kuna. Pravo na potporu po toj je mjeri ostvarilo 12 poduzetnika. - Gospodarstvenici su itekako važan čimbenik opstojnosti grada s toga je važno dati im potporu u njihovom poslovanju. U razgovoru s njima tražili smo najbolji način kako im pomoći. Temeljem njihovih prijedloga zaključili smo da je to najbolje učiniti dodjelom bespovratnih potpora, posebice obrtima i malim tvrtkama koje teško mogu svoje projekte aplicirati na natječaje na državnoj razini – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da će, ono što je posebno važno, ove potpore pomoći očuvanju postojećih radnih mjesta te potaknuti stvaranje novih.

Potpore su odobravane u visini do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do iznosa od 15.000 kuna. Ugovore s Gradom Lepoglavom ovom su prigodom potpisale sljedeće tvrtke i obrti: Frizerski salon Verica Kuča, obrt "Requiem", CTing d.o.o., Steps j.d.o.o., Automehaničarski obrt vl. Stjepana Križanca, Frizerski salon "Cool", Obrt za izvođenje kamenarskih i keramičarskih radova "Kerakamen", Rušt j.d.o.o. i zidarski obrt "Šprem". - 

Komentari