novosti

Lepoglavčanima informacije o koroni od sada i na mobitelima putem Viber-a

Objavljeno: 18.04.2020. 09:51

Zadnja izmjena: 18.04.2020. 09:53

Stožer civilne zaštite grada Lepoglave od prvog dana korona-krize ulaže velike napore u pravodobno, točno i redovito informiranje građana o svim radnjama koje poduzima u borbi protiv epidemije koronavirusa.

I dok su prve aktivnosti bile usmjerene na otvaranje posebne telefonske linije (770-428) za upite građana te kreiranje zasebnog dijela službene web stranice Grada Lepoglave sa svim uputama i smjernicama, kako bi građanima bili još bliži, ali i još brže dijelili informacije, Stožer je kreirao lepoglavsku zajednicu na Viberu.

- Nije to ništa novo ni spektakularno, ali je u ovim trenutcima jako važno. Danas je informacija izuzetno bitna, a upravo informiranje građana u vremenima krize može biti vrlo opasno ako se koriste neprovjereni i alternativni komunikacijski kanali. Kako se ne bi doveli u paniku širenjem „fake-news“ informacija, gradski je Stožer civilne zaštite odlučio objediniti sve relevantne informacije i plasirati ih u realnom vremenu građanima na njihove telefone – kazao je načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

Dodao je Kovač kako je „Zajednica“ u samo par dana već dosegla brojku od gotovo 500 članova i bilježi brzi rast novih članova što potvrđuje tezu da građani vole izravnu i brzu komunikaciju te kako je ova inicijativa dobro prihvaćena. Prema dosad viđenom, u Viber zajednici se objavljuju aktivnosti lepoglavskog Stožera civilne zaštite kao i službene informacije nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Viber zajednica pod nazivom Grad Lepoglava - COVID-19 otvorena je za sve koji joj žele pristupiti, a link na kojem to možete učiniti je sljedeći: https://invite.viber.com/?g2=AQB%2FlcMXqZjjQkteBjLbvX8Q6pwMOatukvwDCAJwDYIOXVazEDfgfRqqFl%2FBqp%2B

Komentari