Povodom Dana domovinske zahvalnosti

LEPOGLAVA Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast palim braniteljima

Objavljeno: 07.08.2019. 13:31

Zadnja izmjena: 07.08.2019. 13:35

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Lepoglave odalo je počast palim braniteljima.

- Danas ne slavimo rat, ne slavimo ničiju patnju niti progonstvo. Danas slavimo slobodu i mir, čista srca slavimo pobjedu, prekretnicu koja je dokrajčila ružan, nametnut i osobito podao rat – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač 

Tom su prigodom položeni vijenci i upaljene su svijeće kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici. Počast su poginulima, uz zamjenika gradonačelnika Kovača, odali i brigadir Alan Srpak kao izaslanik Ministarstva obrane, Snježana Hunjet kao izaslanica Ministarstva branitelja, članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora, predstavnici braniteljskih udruga te članovi obitelji poginulih branitelja. 

- Branitelje, pogotovo one koje čuva hrvatska zemlja nećemo zaboraviti, ali ne smijemo ni zaboraviti njihove obitelji koje su proživljavale teške trenutke, naročito nakon vijesti o pogibiji svojih najmilijih koji su svojom žrtvom Lepoglavu upisali na stranice novije hrvatske povijesti. Branitelji koji žive nose uspomenu na dane ponosa i slave, a svi mi moramo biti svjesni kako naši poginuli žive u sjećanjima živih – rekao je Kovač.

Komentari