GRAD LEPOGLAVA

Lepoglavska čipka na izložbi EXPO 2020 u Dubaiju

Objavljeno: 18.01.2022. 17:58

Zadnja izmjena: 18.01.2022. 17:59

U okviru predstavljanja Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2020, koja se od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. održava u Dubaiju, posjetitelji hrvatskog paviljona imaju prigodu vidjeti i lepoglavsku čipku.

Naime, Turistička zajednica Varaždinske županije upravo je lepoglavsku čipku odabrala da predstavlja Varaždinsku županiju na ovoj najposjećenijoj svjetskoj izložbi koju će u Dubaiju, očekivanja su organizatora, posjetiti više od 25 milijuna posjetitelja. Lepoglavska čipka izložena je u dijelu hrvatskog paviljona u kojem su predstavljeni suveniri turističkih zajednica svih hrvatskih županija.

- Sretni smo što upravo lepoglavska čipka, koja se nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine, predstavlja hrvatsko nasljeđe i našu Županiju na tako važnoj svjetskoj izložbi. Svojom ljepotom i jedinstvenošću zasigurno će privući pažnju kao što to uvijek čini, a što ona u svakom pogledu i zaslužuje, poručila je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Komentari