U Domu kulture

Lepoglavska čipka na moderan način predstavljena u Noći muzeja

Objavljeno: 05.02.2019. 08:35

Zadnja izmjena: 05.02.2019. 08:36

Na kulturnoj manifestaciji Noć muzeja ove se godine pridružila i Lepoglava. U noći u kojoj muzejske ustanove diljem Hrvatske besplatno otvaraju vrata posjetiteljima, oni koji su posjetili Dom kulture u Lepoglavi mogli su uživati u ljepoti lepoglavske čipke predstavljene na nešto drugačiji moderan način.

- Ova je noć još jedna svetkovina lepoglavske čipke koju smo predstavili igrajući se bojama i svijetlom. Tako smo našoj čipki dali jedan dodatan sjaj – pojasnila je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak. Posjetiteljima koji su kontinuirano tijekom noći dolazili u Dom kulture predstavljeno je oko 200 eksponata. Uz prekrasne primjerke lepoglavske čipke i prezentaciju njene izrade, predstavljeni su i plakati koji prikazuju novu dimenziju lepoglavske čipke te tiskani i video materijali koji govore o lepoglavskoj čipki. 

Noć muzeja u Lepoglavi dodatno su svojom predstavom obogatili mladi glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, koji su nastupili uz glazbenu pratnju britanskog kompozitora Nigela Osborna. 

- Vjerujem da smo uključivši se u Noć muzeja ovoj kulturnoj manifestaciji, kao i posjetiteljima, ponudili vrijedan sadržaj – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari