Lepoglavski Ekomuzej predstavljen kao primjer uspješne prakse

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.05.2013. 20:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U sklopu rasprave pod nazivom "Sudjelovanje građana u procesima odlučivanja" koja se održala početkom svibnja u Sisku, Dejan Bjelivuk, predsjednik Udruge "Ekomuzej Lepoglava", predstavio je primjer uspješno provedenog projekta pod nazivom "Čipka-ista povijest za bolju budućnost", kojeg ova udruga provodi u sklopu programa "Europa za građane".

S obzirom da je cilj rasprave bio potaknuti uključivanje građana u procese odlučivanja na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, Bjelivuk je naglasio i važnost suradnje između organizacija civilnog društva i tijela lokalne vlasti, u ovom slučaju Grada Lepoglave kao nositelja projekta.

Oko 30 predstavnika organizacija civilnog društva, gradova i općina raspravljali su o modelu za aktivnije uključivanje građana u procese odlučivanja na lokalnoj razini te na razmjenu iskustva u području suradnje građana, organizacija civilnog društva  i lokalnih vlasti.

Sudionici su istaknuli važnost utjecaja građana na donositelje odluka na lokalnoj razini te identificirali nedostatnu razinu suradnje između lokalnih tijela i organizacija civilnog društva kao ključnu prepreku.

Raspravu je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Hrvatskom Alijansom Europske godine građana 2013.

Komentari