Dvodnevna manifestacija

Lepoglavski i ivanečki branitelji za vikend organiziraju 14. memorijal sjećanja na poginule branitelje

Objavljeno: 20.08.2019. 12:22

Zadnja izmjena: 20.08.2019. 12:24

Dvodnevnom manifestacijom koja će se održati u subotu i nedjelju, 24. i 25. kolovoza, braniteljske udruge Gradova Ivanca i Lepoglave započet će 14. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Manifestacija se tradicionalno održava u dane blagdana Svetog Bartola, zaštitnika župe Kamenica, a započet će u subotu, 24. kolovoza, u 11 sati, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma u Kamenici.

Nastavlja se u 14 sati, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast na njihovim posljednjim počivalištima na kameničkom groblju.

Potom slijedi svečanost otvaranja memorijala, koja će biti u 17 sati na sportskom igralištu u Žarovnici, nakon čega će revijalnu utakmicu odigrati dvije momčadi djece, dok će seniorski malonogometni turnir započeti u 18 sati.

Drugi dan turnira održava se na igralištu u Jerovcu, a započinje u 16:30 sati revijalnom programom, nakon čega će se igrati završnica seniorskog turnira, a podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 21 sat.

Kotizacije za turnir nema, pobjedniku će pripasti prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani osvajaju pokale, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu.

Drugi dio 14. memorijala sjećanja na Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića održat će se tijekom mjeseca studenog, uz svete mise zadušnice, mimohode sjećanja u Ivancu i Lepoglavi, prigodne komemoracije na njihovim posljednjim počivalištima, školskim priredbama i tribinama, humanitarnim turnirom u elektroničkom pikadu, a u planu je i posjet Vukovaru.

Komentari