once upon a time

Lepoglavski klinci u novom europskom projektu

Objavljeno: 03.05.2020. 11:07

Zadnja izmjena: 03.05.2020. 11:08

Na adresu Grada Lepoglave u posljednjih je nekoliko dana stiglo više potvrda o ostvarenim potporama za nove projekte iz domene komunalne, ali i one društvene infrastrukture.

Tako je nakon sufinanciranja izgradnje dječjeg vrtića i otvaranja Info-centra za mlade dobre ovotjedne vijesti upotpunila informacija kako je još jedan projekt s europskim predznakom iz programa Erasmus+ ostvario potporu pa se Grad Lepoglava sprema za još jednu EU „priču“.

Projekt pod nazivom „Once upon a time“ namijenjen je povezivanju djece iz Lepoglave s vršnjacima iz Italije i Malte koja će zajedno raditi na svojoj „Once upon a time priči“. Priča će nastajati predstavljanjem kulturne baštine i posebnosti gradova iz kojih dolaze djeca, a temeljem tih lokalnih „povjestica“ djeca će s jedne strane poboljšati svoje prezentacijske, ali i vještine u kreativnom pisanju, dizajnu, glumi i komunikaciji na stranom jeziku.

S obzirom na epidemiološko stanje, aktivnosti na projektu trebale bi se provoditi na jesen, a za to će se vrijeme formirati lepoglavski tim, sastavljen od osmero djece i jednog učitelja koji će predstavljati svoj grad u ovom projektu.

Komentari