Vatrogasne sirene najavile su u predvečerje 22. siječnja dolazak novog vatrogasnog vozila u Lepoglavu.

Tog je dana, naime, u tvrtci Flammifer u Ozlju izvršena primopredaja navalnog vatrogasnog vozila kojeg je navedena tvrtka izradila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava. Vrijednost vozila sa svom potrebnom opremom je oko 2 milijuna kuna koje je u potpunosti osigurao Grad Lepoglava.

- Kupnjom ovog vatrogasnog vozila nastavljamo sa značajnim gradskim ulaganjima u razvoj vatrogastva na cijelom gradskom području. Ovo će vozilo zamijeniti dotrajalo starije vozilo koje su lepoglavski vatrogasci koristili dugi niz godina spašavajući živote i imovinu građana, no koje je zbog dotrajalosti trebalo zamijeniti. Učinili smo to kupnjom novog navalnog vozila koje zadovoljava potrebe vatrogasaca. S novim, potpuno opremljenim vozilom, njihova će operativnost kao i sigurnost građana biti podignuta na još višu razinu – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Odmah po dolasku u Lepoglavu vozilo je predstavljeno okupljenim vatrogascima i zainteresiranim građanima koji su ga dočekali poželjevši mu da ima što manje potreba za odlazak na intervencije. Lepoglavski vatrogasci zahvalili su Gradu Lepoglavi na ovako vrijednom poklonu koji će koristiti na dobrobit svih građana.

- Ovime nisu završena gradska ulaganja u vatrogastvo. Naime, traju pripremu za realizaciju projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici te za izgradnju vatrogasno-društvenog doma u Kamenici - poručuju iz Grada Lepoglave.

Komentari

23.01.2020. 19:44h Zadnja izmjena: 23.01.2020. 19:46