četiri intervencije

Lepoglavski vatrogasci imali pune ruke posla, Škvarić: Molim ljude da se uozbilje

Objavljeno: 21.03.2022. 19:01

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 19:01

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana izašli na ukupno četiri intervencije na području grada Lepoglave i okolnih naselja.

Naime, kako stoji u objavi gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića na društvenim mrežama, 20 vatrogasaca je u nedjelju u 12 sati gasilo požar na otvorenom prostoru u Viletincu, a njih čak 40 je u 17 sati gasilo šumski požar u Očuri. Kod ambulante je pukla cijev pa je na tom mjestu interveniralo deset vatrogasaca. 

Nadalje, gradonačelnik na Facebook-u piše kako je također danas u 13 sati došlo do požaru na otvorenom prostoru u Kameničkom Podgorju, gdje je interveniralo 13 vatrogasaca iz DVD-a Lepoglava. Kako je naveo gradonačelnik, te intervencije koštaju nekoliko desetaka tisuća kuna, a uz to, troši se i oštećuje vatrogasna oprema.

- Što moraju raditi naši vatrogasci u nedjelju. Zahvaljujući neodgovornim pojedincima, umjesto s obiteljima, oni moraju biti na intervenciji. Molim ljude da se uozbilje, moraju shvatiti ozbiljnost svojih postupaka te sam sazvao hitni sastanak DVD-a da analiziramo situaciju i nađemo najbolje mjere da se ovo više ne ponavlja - zaključio je Škvarić te priložio video i fotografije vatrogasnih intervencija.

Komentari