grad lepoglava

Lepoglavski vatrogasci organizirali Dane otvorenih vrata

Objavljeno: 01.06.2022. 13:54

Zadnja izmjena: 01.06.2022. 13:54

Povodom mjeseca zaštite od požara, dobrovoljna vatrogasna društva iz Lepoglave i Višnjice organizirala su Dane otvorenih vrata na kojima su građanima predstavili svoj rad.

Građanima je tom prigodom predstavljena vatrogasna oprema kojom vatrogasci raspolažu i koriste je tijekom intervencija, a koja je nabavljena zahvaljujući ulaganju Grada Lepoglave u razvoj vatrogastva na gradskom području. Prije svega riječ je o vatrogasnim vozilima, koja čine impresivan vozni park, nabavljenima tijekom posljednjih nekoliko godina.

Posebna pažnja tijekom dana otvorenih vrata posvećena je najmlađim sugrađanima za koje su vatrogasci organizirali vatrogasne igre. Djeca su, poput vatrogasaca, savladavala vatrogasne poligone te koristeći vatrogasnu opremu izvršavali postavljene im zadatke. Okupljanje i sudjelovanje djece na ovakvim događanjima vatrogascima je izuzetno važno budući da se tako, kako su istaknuli organizatori dana otvorenih vrata iz Lepoglave i Višnjice, želi djecu zainteresirati za vatrogastvo te ih potaknuti da se uključe u rad dobrovoljnih vatrogasnih društva i da postanu vatrogasci.

- Uz redovito osposobljavanje i odlazak na intervencije, naši vatrogasci provode i druge aktivnosti poput organizacije dana otvorenih vrata, kojima znatno pridonose razvoju vatrogastva na području našeg grada. Zadovoljstvo je vidjeti da su naši vatrogasci dobro opremljeni i raspolažu novim voznim parkom koji je jedan od bolje opremljenih ne samo u Varaždinskoj županiji nego i šire. Rezultat je to gradskih ulaganja u vatrogastvo odnosno u sigurnost građana. Ta će se ulaganja nastaviti - rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari