podržao ju je i čehok

FOTO: Varaždinka sama podiže petero djece i kreće osvojiti titulu najljepše mame Hrvatske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.08.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 23.08.2017. 19:17

Foto: Viktor Hranić

Prije mjesec dana pisali smo o izboru za najljepšu mamu Hrvatske koji se ove, baš kao i prošle godine organizira 1. i 2. rujna u Šibeniku. Kako smo tada saznali iz organizacije, naša županije će tamo također imati predstavnicu, a to je 41- godišnja Varaždinka Lidija Sabol. 

<<Na izbor za ''Najljepšu mamu Hrvatske'' putuje i varaždinska predstavnica Lidija Sabol>>

Iza prijave na ovo natjecanje stoji zanimljiva Lidiijina životna priča. Inače samohrana majka petero djece, Lidija radi kao spremačica i servirka u varaždinskoj bolnici i kako kaže, obožava svoj posao i ne bi ga mijenjala ni za što. Do prijave je došlo, kako kaže, sasvim slučajno i neočekivano.

- To je meni bila igra. Bio je natječaj na internetu i poslala sam svoje slike, bez šminke i bez posebne odjeće na sebi i izabrana sam među 24 kandidatkinje koje će se natjecati u Šibeniku.- rekla je Lidija i napomenula kako se u njezinoj 40 + kategoriji natječe samo 8 mama, a preostale dvije kategorije su za mlađe žene.

Iza Lidije je teška životna priča o kojoj ne želi javno govoriti, ali kako nam je ispričala, djeca su joj u životu najveća i jedina podrška. Prema njezinim riječima, htjela je odustati od natjecanja, ali joj djeca nisu dala.

- Znate kako je to, bojala sam se toga što će selo reći. Sigurno će biti komentara da ima tisuću ljepših mama. Nema veze, ja sam probala i idem do kraja - ispričala nam je Lidija

Prvi put na modnoj pisti

Na modnoj pisti nikad nije stajala, čak niti nije nikada odradila profesionalno slikanje. Kako nam je rekla, ovo je nešto najljepše što joj se dogodilo u posljednje vrijeme. Lidijin entuzijazam prepoznali su mnogi sponzori, a između ostalih i gradonačelnik Čehok koji joj je omogućio put i smještaj u Šibeniku.

- Ja sam borac i sve što imam su moja djeca, oni su moj život i zbog njih ću odraditi ovo natjecanje i pokazati kako i mame koje su više puta rodile mogu dobro izgledati i dobro se osjećati bez obzira na sve životne nedaće.- poručila je Lidija za kraj.

Komentari