DRŽAVNI LIDRANO

LiDraNovci predstavljali županiju na državnoj smotri

Objavljeno: 29.04.2021. 11:35

Zadnja izmjena: 29.04.2021. 11:38

Zbog epidemiološke situacije i ove školske godine državna smotra - LiDraNo, za literarni, dramski i novinarski izraz, organizirana je od 19. do 23. travnja online iz "LiDraNo studija". Na LiDraNu su sudjelovali i učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije.

U literarnom izrazu županiju je predstavljao Filip Premec, učenik 8. razreda OŠ Sveti Đurđ (mentor: Elena Kovačić) sa svojim radom "A da je Mali princ posjetio još koji planet" te Zlatka Bartol Golubić, učenica 6. razreda I. osnovne škole Varaždin (mentor: Marija Hublin) s radom "Puževo putovanje".

Dramski izraz je ove godine bio ograničen na samo pojedinačne nastupe, pa su zapažene nastupe imale tri predstavnice; monolozima su se predstavile Lara Prepelić, učenica 2. razreda Katoličke škole Svete Uršule (mentor: Andreja Jošić) s monologom "Kad kuha tata-mata" i Katarina Ivančević, učenica 7. razreda, II. osnovne škole Varaždin (mentor: Maja Šmic) s monologom "Zrak na prodaju", dok je pjesmu "Djeca nasmijana" interpretirala Iva Tomiek, učenica 8. razreda OŠ Ljubešćica (mentor: Sanja Horžić).

Novinarski izraz imao je predstavnicu iz OŠ "Vladimir Nazor" iz Svetog Ilije, učenicu 8. razreda Janu Hosni (mentor: Maja Priher), koja je napisala tematski članak "Moj prijatelj Hašimoto".

Školski list odabran za ovogodišnju državnu smotru je "Klen" iz Osnovne škole Klenovnik, čiji je urednik Lovro Rešetar, a mentorica Anita Husnjak.

Radijska grupa Zzzvuk - novinar Lorena Tolić i snimatelj Tin Vincek, učenici 6. razreda OŠ Šemovec, pod mentorstvom Maje Vitković, s radijskom emisijom "Izgubljeni u prijevodu", bila je predstavnik u radijskome izrazu.

U konkurenciji srednjih škola u literarnom izrazu Varaždinsku županiju predstavljale su Ida Klasta, učenica 1. razreda Gospodarske škole Varaždin (mentor: Tihana Vučić), s radom "Kutija zanemarene odgovornosti", te Maja Bregović, učenica 3. razreda Srednje škole Ivanec (mentor: Maja Držaić) s literarnim radom "Geto".

U dramskome izrazu našu županiju su predstavila dvojica učenika iz Prve gimnazije Varaždin - Bard Krsto Plemić, učenik 2. razreda (mentor: Bojana Barlek) s monologom "Ciganin, ali najljepši" te Fran Rabuzin, učenik 1. razreda (mentor: Ivana Vitez) koji je kazivao Ujevićevu pjesmu pod nazivom "Visoki jablani".

Članovi državnih povjerenstava su svim mladim literatima, glumcima i novinarima čestitali na uspjehu uz poruku da je čitanje temelj za razvijanje njihovih talenata i nadahnuće za stvaranje malih umjetničkih djela.

Komentari