GRAD IVANEC

Liječnici specijalisti dolazit će u Ivanec, CRP uređaji za ambulante u Ivancu i Radovanu

Objavljeno: 16.03.2021. 19:23

Zadnja izmjena: 16.03.2021. 19:41

Novi proračun, čiji je predlagač gradonačelnik Milorad Batinić, na jučerašnjoj je sjednici Gradskog vijeća Ivanec dobio potporu nezavisnih vijećnika te svih vijećnika HDZ-a i vijećnice HSU-a (ukupno 10 vijećnika), dok je u njegovu izglasavanju bilo suzdržano troje vijećnika SDP-a i jedan vijećnik NS – Reformista.

Rebalans proračuna ujedno je bio i glavna tema sjednice Gradskog vijeća održane u Kinodvorani Ivanec u fizičkoj nazočnosti vijećnika.

Kao zakonski predlagač izmjena i dopuna proračuna, prijedlog raspoređivanja viška od 4,34 milijuna kuna vijećnicima je obrazložio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Predložio je da se najviše novca, 3 milijuna kuna, usmjeri u komunal, čime bi se ukupna sredstva namijenjena Programu gradnje komunalne infrastrukture za 2021. povećala na 10,37 milijuna kuna.

Više za ceste

- Predlažem da za popravak i proširenje lokalnih cesta, kojima upravlja ŽUC, a u iznimno su lošem stanju, uz 200.000 kuna koje je za njihov popravak i proširenje već osigurao Grad Ivanec, usmjerimo dodatnih 300.000 kuna, čime bismo na ovoj stavci dobili ukupno 500.000 kuna. Pošto je na radnom sastanku u Ivancu župan R. Čačić najavio da će sva izdvajanja Grada za lokalne ceste pratiti s još 500.000 kuna, time bismo osigurali milijun kuna koje bismo već ove godine usmjerili u poboljšanje stanja na lokalnim cestama – izjavio je Batinić.

Predložio je i dodatna sredstva za asfaltiranje prilazne ceste u krug Osnovne škole Ivanec radi izbjegavanja gužvi u dvorištu škole. 

Poboljšanje zdravstvene usluge

- Radi poboljšanja dostupnosti zdravstvenih usluga građanima grada Ivanca predlažem da se dio prenesenog viška usmjeri u nabavu CRP analizatora, uređaja koji liječnicima omogućuje brzu dijagnostiku. Njegovom nabavom mogu se spriječiti slučajevi poput onog u Metkoviću, kada je preminuo dječak, a čiji bi život bio spašen da su liječnici pri ruci imali takav analizator. Nabavila bi se dva takva uređaja, jedan za Dom zdravlja Ivanec, a drugi za ambulantu u Radovanu. Jedan će nabaviti Grad Ivanec, a drugi županijski Dom zdravlja. Dogovoreno je da uređaj u Domu zdravlja bude na raspolaganju svim liječnicima u vremenu kada medicinsko-biokemijski laboratorij ne radi – kazao je gradonačelnik.

Predložio je da se daljnjih 150.000 kuna izdvoji za financiranje usluga liječnika specijalista koji bi iz Opće bolnice Varaždin dolazili u Dom zdravlja Ivanec, čime bi se izbjegla potreba putovanja pacijenata u Varaždin, a o čemu je već održao sastanak s ravnateljem OB Varaždin Nenadom Kudelićem. 

 

 

Komentari