Olimpijski tjedan

Likovnom radionicom djeca otvorila 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

Objavljeno: 16.05.2016. 11:52

Zadnja izmjena: 16.05.2016. 12:04

Foto: Sonja Ognjenović

Započeo je 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, a održavat će se kroz niz aktivnosti do 20. svibnja.

Kao i svake godine, olimpijski je tjedan počeo likovnom radionicom u dvorani u Graberju, a ovogodišnja tema su Olimpijske igre u Riju. Kroz tjedan očekuje se više događanja kao teniski višeboj, na terenima Teniskog kluba "Varteks", vožnja bicikla na Kapucinskom trgu, gdje će mali biciklisti pokazati svoje biciklističko znanje i spretnost na Kapucinskom trgu. U organizaciji tog dijela Olimpijskog festivala sudjeluju i Policijska uprava varaždinska te Hrvatski auto klub. Pretposljednjeg dana Festivala, u četvrtak, doznat ćemo koji vrtić ima najbolje plivače. Natjecanje u plivanju održat će se od 9.00 sati na Gradskim bazenima „Varaždin“. Velika završnica ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića održat će se u petak od 16.00 sati na stadionu „Sloboda“ natjecanjem u atletici i nogometu. U slučaju lošeg vremena završno natjecanje na stadionu „Sloboda“ održat će se u ponedjeljak 23. svibnja.

"Grad Varaždin jedini u Hrvatskoj na ovaj način obilježava Olimpijski tjedan, ostali imaju samo završnicu, a mi svaki dan imamo nekakvo događanje." - rekla je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina

Na ovogodišnjem Olimpijskom festivalu dječjih vrtića svoje je sudjelovanje potvrdilo 16 vrtića odnosno 18 ekipa i čak 523 sudionika. Male sportaše kroz Olimpijski tjedan vodit će ukupno 125 odgojiteljica i odgojitelja. Na taj način djeca se upoznaju s različim sportovima te disciplinama, što ih možda u budućnosti potakne da postanu dio nekog od varaždinskih sportskih klubova.

 

Komentari