promicatelji kulture

Limena glazba Svetog Martina iz Bezničkog Huma je održala svoju redovnu skupštinu

Objavljeno: 20.03.2017. 08:05

Zadnja izmjena: 20.03.2017. 08:05

Foto: Općina Breznički Hum

Orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma okuplja 36 aktivnih i još 12 rezervnih članova, a ove godine obilježava svoju 19. obljetnicu.

- Lani smo učlanili 11 novih članova, a plan je i ubuduće raditi s mladima i na pomlađivanju društva - rekao je predsjednik Orkestra Franjo Kropek na Skupštini društva.

Obzirom da aktivno sudjeluju na brojnim susretima vatrogasnih orkestara kod kuće i u inozemstvu, rado su viđeni gosti u brojnim sredinama. Osim lanjskoga nastupa u Sloveniji, gdje su s tridesetak članova sudjelovali u realizaciji jednoga u nizu općinskih europrojekata, ove godine u planu imaju nastupe u Dorsteinu u Njemačkoj, na državnom susretu vatrogasnih orkestara u Malom Bukovcu, na hodočašću u Mariji Bistrici, na susretima pihalnih orkestara u Vrhniki, na kalničkom Festivalu narodnih običaja, a koncem travnja ove godine bit će i domaćini Županijske smotre puhačkih orkestara.

Načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić rekao je kako je ponosan što mala općina poput Brezničkog Huma ima orkestar koji pronosi kulturne vrednote pogotovo među mladima, te je svoje riječi potkrijepio obećanjem o godišnjoj financijskoj potpori iz općinskog proračuna.

 

 

Komentari