Općina Petrijanec je dvije nedjelje zaredom osigurala livestream prijenos svete mise i gotovo 300 vitualnih posjetitelja bilo je aktivno tijekom cijele mise, tu praksu nastavit će i ove nedjelje te će omogućiti ćemo prijenos uživo za sve vjernike petrijanečke župe ali i šire.

Sukladno mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, Hrvatska biskupska konferencija donijela je odluku kojom se do daljnjega obustavljaju sve svete mise, slavlja sakramenata te svi drugi događaji u sklopu Crkve. Kako bi vjernicima općine Petrijanec bilo omogućeno praćenje misnog slavlja, Općina je osigurala live stream iz župne crkve sv. Petra i Pavla.

Sveta misa održat će se u nedjelju, 5. travnja 2020. godine s početkom u 11,00 sati. Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač.

- Cvjetnica je kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa. Ovaj dan je uvod u Veliki tjedan, dan na koji se Crkva spominje Isusovog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga. Odaziv na prijenos uživo mise je protekle dvije nedjelje bio i više nego dobar što znači da su naši mještani to prihvatili i to nam daje poticaj da i dalje radimo na prijenosu uživo iz naše crkve. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas, poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Besplatan live prijenos misnog slavlja Općina Petrijanec organizirala je u suradnji s tvrtkama Info „M” računala i Max media.

 

Ključne riječi: općina petrijanec,

Komentari

04.04.2020. 19:23h Zadnja izmjena: 04.04.2020. 19:25