Novi Marof

Ljevica Jenkača proziva zbog neproglašenja elementarne nepogode, on to naziva "politikanstvom"

Objavljeno: 06.05.2016. 07:56

Zadnja izmjena: 06.05.2016. 08:02

Foto: Arhiva

Grad Novi Marof u srijedu, 5. svibnja, uputio je poziv građanima za prijavu štete na svojim poljoprivrednim kulturama uslijed nepovoljnih zimskih vremenskih prilika od 26. travanja.

Elementarna nepogoda, kako ističu, za Grad Novi Marof nije proglašena jer procjenjena šteta ne promašuje 20 posto proračuna, odnosno 4 milijuna kuna. S time se, međutim, ne slažu gradski vijećnici SDP-a i Reformista.

"Direktni udar"

- Ovo je dirketni udar na financije naših sugrađana te stoga pozivamo većinu u Gradskom vijeću da hitno poduzme korake oko proglašenja elementarne nepogode i tako omogućimo građanima Novog Marofa da ostvare svoja prava kao i ostali – poručuju.

Napominju da su štetu projavile „skoro sve općine i gradovi u Varaždinskoj županiji osim novomarofskog Gradonačelnika“, zbog čega smatraju da je tako nanio „dodatnu štetu svojim građanima“.

"Politikanstvo"

Jenkač je, međutim, na postavljeno mu pitanje - zašto nije proglašena elementarna nepogoda - ponovno ustvrdio da "za to nema nikakvih elemenata“, te ističe da „i oni koji su proglasili elementarnu nepogodu ne znači da će nešto dobiti, jer to moraju dokazati“.

- Možda uspiju JLS koje imaju male proračune, no kod nas za to nema jednostavno šanse. EU ne daje ni za mraz ni za tuču. Ipak, dali smo građanima mogućnosti i bude li prilike ishoditi sredstva, to ćemo i učiniti. Sve ostalo je politikanstvo – zaključio je gradonačelnik Novog Marofa.

Komentari