Proteklog vikenda Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica organizirala je Konferenciju o utjecaju prehrane na psihofizičko stanje pojedinaca i Vježbaonicu.

Bila je to prilika za sve Ljubešćane saznati kako se pravilno hraniti, koju hranu izbjegavati kod problema s određenim bolestima kao što su dijabetes, visoki ili niski krvni tlak, problemi sa štitnjačim, masnom jetrom, nesanicom.

Naučeno o prehrani mogli su pojačati i fizičkom aktivnošću na Vježbaonici gdje je tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules demonstrirao vježbe, a svi ostali pokušavali naučiti što više. Bile su to vježbe istezanja, vježbe izdržljivosti i na kraju vježbe za opuštanje.Konferencija i Vježbaonica održane su kao aktivnosti projekta Aktiviranje braniteljske populacije u društvenom životu kojeg financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Svi koji su propustili Konferenciju i Vježbaonicu mogu se pridružiti na sljedećim vježbaonicama (svake nedjelje u studenom s početkom u 17 sati u Protupožarnom centru Ljubešćica te posljednje subote u mjesecu u Fitness centru Hercules). Osim vježbanja susretljivi i stručni tim iz Fitness centra Hercules zasigurno će im prenijeti dio s konferencije koji se odnosi njihove probleme sa zdravljem i prehranom. 

Komentari

09.11.2019. 10:55h Zadnja izmjena: 09.11.2019. 11:05