u iščekivanju božića

U Ljubešćici održan božićni koncert i zapaljena 1. adventska svijeća

Objavljeno: 03.12.2018. 15:53

Zadnja izmjena: 03.12.2018. 18:15

U Sportskoj dvorani Ljubešćica održan je tradicionalni božićni koncert u organizaciji  KUD-a Ljuba voda. Na Božićnom koncertu osim domaćina nastupili su: djeca iz Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ iz Ljubešćice, djeca nižih i viših razreda Osnovne škola Ljubešćica te gosti KUD „Marof“ iz Novog Marofa i KUD „Klaruš“ iz Maruševca. 

Koncertu je nazočio i načelnik Nenad Horvatić koji je naglasio da je dužnost svih nas  učiniti sve da sačuvamo kulturnu baštinu naših predaka te kroz rad udruga prenijeti je na mlađe generacije. Posebno sam zadovoljan izgradnjom Ljubeškog trga jer sad imamo mjesto gdje možemo dodatno obogatiti kulturna i društvena događanja- istaknuo je načelnik Horvatić. 

Prije samog koncerta na novom Ljubeškom trgu zapaljena je prva adventska svijeća, a okupilo se oko 350 mještana, sudjelovale su sve sekcije KUD-a „Ljuba voda“ iz Ljubešćice, dok je molitvu predvodio velečasni Stjepan Makar. Za kuhano vino i čaj pobrinula se Ljubeška mladež. 

Ovog petka, 7. prosinca u 17,45 sati u suradnji s OŠ Ljubešćica upalit će 2. adventsku svijeću na trgu, a odmah nakon toga, u 18 sati u Sportskoj dvorani Ljubešćica blagdanske skladbe iz Hrvatske i svijeta izvest će zbor OŠ Ljubešćica i gosti «DJEČJI ZBOROVI BACHOVINE, SCHUBETINE I ZBOR DJEČAKA BOYSVOICE» iz Zagreba.

Komentari