europski novac za poduzeničku zonu

FOTO: LJUBEŠĆICA BOGATIJA ZA MILIJUN EURA "Ministar Horvat naš je džoker zovi"

Objavljeno: 28.01.2019. 17:42

Zadnja izmjena: 28.01.2019. 17:57

Foto: Luka Šalamun

Odluku o gotovo milijun eura vrijednom financiranju ulaganja u poduzetničku zonu danas je načelniku Ljubešćice Nenadu Horvatiću uručio ministar gospodarstva Darko Horvat, prilikom čega su obišli i samu poduzetničku zonu te njezine investitore.

Poduzetnička zona Ljubešćica jedna je od najprivlačijih u Varaždinskoj županiji zbog neposredne blizine autoceste, međutim danas dodijeljenim europskim novcem u iznosu od 7,3 milijuna kuna do kraja godine trebala bi dobiti glavninu preostale potrebne infrastrukture: cestu, odvodnju, kanalizaciju i javnu rasvjetu. Zona se razvija od 2011. godine, otkako je otkupljeno 120.000 kvadrata privatnog zemljišta (državnoga nije bilo), izgrađen rotor, trafostanica te magistralni vodovod.

- Danas je lijepo biti političar. Prije dvije godine predali smo aplikaciju, nismo posustajali i imali smo džoker zovi u našem ministru koji je nazočio i polaganju kamena temeljca. Često je od tada bio ovdje i znao koliko je ova investicija potrebna svakom poduzetniku u Ljubešćici, a pogotovo onima kojima smo prodali parcele i obećali im u najkraćem roku napraviti najosnovnije stvari kao što su cesta, odvodnja, kanalizacija i javna rasvjeta – riječi su kojima se okupljenim načelnicima drugih općna i ministru obratio načelnik Horvatić, koji je prethodno s ministrom obišao tvrtku Fripol, te investitore u zonu: Hoto Lignum i Ljevaonicu Buljan.

Bespovratna sredstva

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja su, kako se prisjetio ministar Horvat, upravo u Ljubešćici bila najavljena u ljeto prošle godine, te prvom europskom novcu pristiglom u Općinu. „Ne i zadnjem“, naglasio je danas Horvatić. - U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova došli smo u situaciju, da sredstva koja se nisu iskoristila u drugim projetima – budu relociralana na ovaj projekt za koji je postojao veliki interes. Gotovo milijun eura za poduzetničku zonu u Ljubešćici i otprlike 10-ak milijuna za zonu u Varaždinu, jedna su dobra vijest s kojom smo danas došli u Varaždinsku županiju - rekao je o danas uručenoj odluci ministar Darko Horvat.

Komentari