potpisani ugovori

Foto - Ljubešćica će dobiti novi Dom zdravlja i ljekarnu, evo kako će izgledati

Kako je rekao načelnik Nenad Horvatić, nakon godina ulaganja u komunalnu infrastrukturu došao je red na novi Dom zdravlja i ljekarnu...
Objavljeno: 06.12.2023. 12:46

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 13:37

Foto: Ivana Bertović/Općina Ljubešćica

U Ljubešćici je potpisan Sporazum o provedbi projekta 'Dom zdravlja i ljekarna u Ljubešćici' kojim će ova općina dobiti novi Dom zdravlja i ljekarnu.

Kako je rekao načelnik Nenad Horvatić, nakon godina ulaganja u komunalnu infrastrukturu došao je red na novi Dom zdravlja i ljekarnu.

- Mi smo još prošle godine dobili zemljište od županije, ishodili smo lokacijsku dozvolu, a sad idemo u izgradnju glavnog projekta za dobivanje građevinske dozvole. U toj zgradu imat ćemo doktora opće medicine, stomatologa, specijalističku ordinaciju, ali i smještaj za doktore i djelatnike u zdravstvu te jednu modernu ljekarnu. Projekt je vrijedan 3,3 milijuna eura, a 700 tisuća eura je vrijednost pristupne ceste koju će Općina prijaviti na bespovratna sredstva EU – istaknuo je.

'Uložili smo 3,5 milijuna kuna'

Župan Anđelko Stričak nadovezao se kako je na darovanom zemljištu u planu izgradnja poslovno-stambene zone te dodao:

- Varaždinska županija osnivač je šest ustanova u zdravstvu, a samo dvije posluju u plusu: Ljekarne i Zavod za javno zdravstvo. Prije dvije godine nasljedili smo 5,5 milijuna kuna duga Doma zdravlja, a to smo smanjili na 4 milijuna. Uz to, u sve ambulante Doma zdravlja uložili smo 3,5 milijuna kuna koji su u poprilično lošem stanju – rekao je.

Ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije Mirko Magić dodao je kako će ljekarna u Ljubešćici biti moderna i imati sve potrebne sadržaje za mještane i djelatnike poput skladišta ljekova, prostora za pacijente i savjetovališta. Jurica Veronek, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, dodao je kako je izgradnja potpuno novog Doma zdravlja iskorak kao i stvaranje mogućnosti stambenog zbrinjavanja liječnika.

Komentari