grad ludbreg

Ljubitelji house i tech-house sounda, iduće subote dođite u Ludbreg!

Objavljeno: 21.07.2022. 13:24

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 13:24

Foto: Facebook (Elena Mikac)

Crazy Island Festival, koji se održava u subotu 30. srpnja, novo je ime na festivalskoj i elektroničkoj sceni u Hrvatskoj, no hrabro su, u programskom dijelu festivala, odlučili promijeniti tezu kako na festivalima prolazi samo tvrdi zvuk.

Dave Manali, Tom BUG, E-Base, Yakka, mlada Elena Mikac, Pintha InDaHouse i Jasmin Barbir headlineri su Festivala te su definitivno imena koja najviše promoviraju house i tech-house zvuk na hrvatskoj i regionalnoj sceni. Godine iskustva na sceni, a pogotovo ove sezona kada ih se može slušati na najjačim eventima i u klubovima po Hrvatskoj, u slučaju Dave Manali-a po Sloveniji i Italiji, garancija su odlične zabave.

DJ-i, koji uz njih nastupaju, Simon M, Johnny Costa, islanđanin Agust, Ferry van Hren, Deel Capo, te najnovije pojačanje Crazy After Piknik programu: Krle Kestl, kroz svoju karijeru prolazili su razne stilove elektronike, no ove su se sezone baš orijentirali na house i tech-house.

- Tvrdi techno zvuk dominira eventima, no sve je više "elektroničara" koji žele sporiji, ali ne nužno i mekši zvuk, svjetlije prostore, a kako smo open air ljetni festival, house i tech house su upravo to što će privući našu ciljanu publiku. Je li taj najnoviji trend (iako su ti stilovi oduvijek jako prisutni na našoj sceni) reakcija na konstantno forsiranje techna, divljih lokacija i mračnih "underground" prostora? Definitivno jest, jer tvrdnja da samo mrak undergrounda znači dobru elektroničku glazbu i zabavu više ne stoji - rekao je Dario Posavec, direktor programa festivala.

Dodaje i kako su Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar Svijeta prepoznali potencijal festivalskog turizma kao i partneri u ugostiteljskom i organizacijskom dijelu. 

Komentari