OPĆINA BEDNJA

LOŠA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA - Povećani broj zaraženih osoba i na području općine Bednja

Objavljeno: 15.11.2020. 19:32

Zadnja izmjena: 15.11.2020. 19:32

S obzirom na lošu epidemiološku situaciju na području Varaždinske županije te na povećani broj zaraženih osoba i na području općine Bednja, iz Općine pozivaju sve građane da se pridržavaju preporučenih mjera zaštite i samozaštite. 

Naglašavaju kako treba izbjegavati obiteljska i društvena okupljanja, u zatvorenim i na otvorenim prostorima te da treba održavati propisani razmak od 1,5 do 2 metara. Podsjećaju kako maske treba nositi na propisani način, te da se redovno koriste dezinfekcijska sredstva na ulazima u javne prostore.

"Maske nosite i na otvorenom prostoru!

Ako vi ili vaši bližnji imate povišenu temperaturu, respiratorne ili bilo koje druge simptome  – ne izlazite iz svojih kuća te kontaktirajte telefonom vašeg liječnika obiteljske medicine. 

Zaraza virusom nije nešto što se događa samo drugima. 

Povećani broj slučajeva zaraze bilježimo i na području općine Bednja.

Dok je u razdoblju od 1. ožujka do 30. rujna na području Bednje bilo samo 6 zaraženih osoba, u periodu od 1. do 30. listopada ta se brojka popela na 18, dok je u razdoblju od samo 11 dana, od 1. do 11. studenog, evidentirano 36 novih slučajeva.

Poštujte, dakle propisane i preporučene mjere zaštite i samozaštite jer to je zasad jedini način da sačuvamo vlastito zdravlje i zdravlje naših najbližih.

Podsjećamo na poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi za područje Varaždinske županije temelje Odluke Nacionalnog stožera CZ." poručuju iz Općine Bednja.

Komentari