velika konferencija u ludbregu

FOTO: Ludbreg hrabro korača ka razvijanju ''outdoor'' turizma, prva stepenica su ''Dani cikloturizma''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2020. 10:50

Zadnja izmjena: 17.09.2020. 10:50

Foto: Luka Šalamun

U Ludbregu su danas započeli Dani cikloturizma - jedina i najveća konferencija posvećena razvoju ove važne, održive, rastuće i iznimno vrijedne grane turističke industrije.

Projekt je to koji je kroz svoj cikloturistički brand „Trail – Full Cycling Experience“ pokrenulo varaždinsko poduzeće „SPOT d.o.o.“, specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda, u Ludbreg će dovesti brojne dionike razvoja tog sve važnijeg segmenta turističke industrije. Na konferenciji će se tokom narednih dana okupiti predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.

Prema riječima gradonačelnika Dubravka Bilića, ova je priča samo početak razvijanja ''outdoor turizma'' u Ludbregu, a kroz dva dana predstavit će se šest biciklističkih ruta. - Mi očekujemo da se kroz Dane cikloturizma pozicioniramo u kontinentalnoj Hrvatskoj kao ozbiljna destinacija koja može privući turiste iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Mi smo industrijski grad koji ima gotovo nultu stopu nezaposlenosti, i ne možemo se dalje razvijati u tom smjeru jer nema više ljudi, ali možemo graditi ovu turističku priču jer je Ludbreg prepoznat kao Centar cvijeta i jedino mjesto gdje se dogodilo vrlo važno kršćansko čudo - rekao je gradonačelnik Bilić.

Komentari