GRAD LUDBREG

Ludbreg će biti domaćin DSE treninga iz švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Objavljeno: 10.02.2021. 19:05

Zadnja izmjena: 10.02.2021. 19:07

Foto: Arhiva

Grad Ludbreg bit će domaćin DSE treninga u sklopu aktivnosti po projektu Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinanciranom iz švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Trening će se održavati u prostoru Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” od 17. do 19. veljače.
Sudionici treninga educirat će se o modelima dobre prakse društvene i solidarne ekonomije, a potom će hrvatski partneri raditi na razvoju modela lokalne prakse.
Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju projekt je udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) koji se provodi u suradnji sa švicarskim partnerom, Komorom za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeve (APRES-GE), i hrvatskim partnerima – gradovima Ludbregom i Pregradom.

Odgovor na izazove

Projekt je financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske preko poziva Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj.
ZMAG razvija i uvodi ekonomske modele temeljene na društvenoj solidarnosti i odgovornosti za osnaživanje održivog lokalnog razvoja i promociju dobre ekonomije.
Svrha projekta je odgovor na izazove s kojima se susreću lokalne vlasti u pružanju kvalitete života i blagostanja za svoje građane, uključujući jaču koheziju i uključivanje građana, sigurniju zajednicu, poboljšano zdravlje i dobrobit, rješavanje problema isključenosti i promicanje raznolikosti, jačanje lokalnog gospodarstva (radna mjesta), djelotvorne javne usluge i osiguravanje održivosti okoliša (resursi, stanovanje, prijevoz). 
 

Komentari