akvizicija

Ludbreg dobio novog investitora: 'Gospodarstvu su nužni Podravska magistrala, brza pruga, aerodrom…'

Objavljeno: 15.04.2024. 08:23

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 08:23

Ludbreg je dobio novog investitora. Micro Matic, međunarodna industrijska grupacija sa sjedištem u Odenseu u Danskoj, preuzela je prije nekoliko dana tvrtku Oprema iz Ludbrega.

Riječ je o međunarodnoj industrijskoj grupaciji s više od 1.300 zaposlenih i poslovanjem u više od 120 zemalja. Kao i Micro Matic, Oprema je obiteljska tvrtka koja je vodeća na europskom tržištu rashladne opreme sa sjedištem i modernim proizvodnim pogonima u Ludbregu. Tvrtka je osnovana 1948. godine, a od 1992. godine u vlasništvu je obitelji Cvetko, a Domagoj Cvetko će i dalje obnašati funkciju izvršnog direktora.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić kaže kako je ovo samo još jedna potvrda da je Ludbreg privlačan investitorima. Međutim, nužnost je razvoj prometne infrastrukture.

- Jedan od preduvjeta za nove investicije je i prometna povezanost. Mi dvadeset godina čekamo Podravsku magistralu dok su se u međuvremenu u drugim dijelovima gradili mostovi i tuneli. Pred svake izbore priča se o ulaganjima u željeznicu, a nama i dalje treba vlakom do Zagreba više od sat vremena. Da ne govorimo o tome da sjever zaslužuje i funkcionalni aerodrom. Danskim investitorima sigurno bi bilo lakše doći avionom do Varaždina, pa Podravskom magistralom koja je obećana prije dva desetljeća do Ludbrega – kaže Bilić.

Komentari